GREMI D'INSTAL·LADORS DEL MARESME
La solució que han trobat moltes d’aquestes empreses és començar a diversificar els serveis que ofereixen més enllà de la mateixa instal·lació. Un dels més habituals és oferir un servei d’assessorament energètic, la instal·lació de carregadors de cotxe o la instal·lació d’aerotèrmia. Ara bé, també hi ha algunes empreses que estan optant per començar a comercialitzar l’energia sobrant de les plaques que instal·len als seus clients, encara que apunta que pot arribar a ser un negoci complicat, com explica a aquest diari el director general de Fegicat, Raúl Rodriguez, a Món Economia. Pel que fa a l’autoconsum, l’expert també recorda que només té sentit si es consumeix el més a prop possible d’on es produeix, per això les empreses petites veuen un gran negoci en aquesta tasca d’assessorament.
Raúl Rodríguez insisteix en el fet que les empreses han vist que han de mantenir la seva relació amb el client oferint serveis complementaris per mantenir una relació de confiança i proximitat entre les dues parts. Per exemple, comenta que a Lleida s’està hibridant molt la instal·lació de fotovoltaica amb l’aerotèrmia, ja que aquest tipus de climatització arriba a fer-se servir com una gran bateria. De fet, el mateix passa amb els vehicles elèctrics.
Pel que la a la comercialització Rodríguez assegura que per poder fer aquest pas has de tenir molts clients perquè si no no surt rendible. A la pràctica el que fan aquestes empreses, explica Rodríguez, és llogar les teulades als teus clients amb l’energia que no consumeixen del seu autoconsum.
Rodríguez assegura que per instal·lar tota la potència necessària de cara al 2050 es necessitaran uns 110.000 treballadors, o cosa que és el mateix, uns 4.000 cada any, un fet que amb les dades actuals encara no es dona i que de continuar amb els creixements actuals no es donarà mai.
GREMI D'INSTAL·LADORS DEL MARESME
Comentaris